Bezpečne na cestách do školy

10. September 2024

Slovenská asociácia poisťovní (SLASPO) a Slovenská kancelária poisťovateľov (SKP) sa v spolupráci s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru Slovenskej republiky v Bratislave pripojili k európskej iniciatíve Child Road Safety výchovno-vzdelávacím podujatím zorganizovaným pre žiakov dvoch bratislavských základných škôl s názvom Bezpečne na cestách do školy.

V dňoch 9. a 10. septembra malo okolo 180 žiakov prvého stupňa možnosť dozvedieť sa od príslušníkov Policajného zboru Slovenskej republiky, ako sa správať v situáciách, s ktorými sa stretávajú pri ceste do školy, napr. - ako bezpečne prechádzať cez cestu, akú výbavu má mať bicykel na ceste, prečo je dobré aj na kolobežke nosiť prilbu, čo prikazujú dopravné značky.

Projektom chceme okrem edukácie detí k zodpovednému správaniu na cestách upozorniť aj na nevyhnutnosť systematického podporovania prevencie dopravných nehôd. K tomuto zámeru môže štát prispieť rozumnou alokáciou prostriedkov z odvodu z povinného zmluvného poistenia, ktorý by mal slúžiť predovšetkým na prevenciu.

Viac informácií v priloženej tlačovej správe.

Archív aktualít